Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 54 днів. За цей час ми опублікували 24459 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Львівська міська рада

Рекреаційна зона «Над джерелом» біля центру «Незламні матусі» (UNBROKEN Mothers) у Львові отримала премію European Garden Awards. Проєкт посів перше місце у категорії «Спеціальна відзнака Фундації «Замок Дік».

Львів першим з українських міст отримав премію European Garden Awards, яка відзначає видатні досягнення у сфері ландшафтного дизайну та управління історичними парками.

«Над джерелом» створили на місці занедбаного кар’єру як проєкт відновлення занедбаної природної території для допомоги внутрішньо переміщеним особам у психологічній реабілітації та адаптації до місцевої громади. Відкриття модернізованої рекреаційної зони відбулося у 2022 році.

Навесні цей проєкт потрапив до фіналу конкурсу New European Bauhaus Prizes 2024. Щороку його організовує Єврокомісія для пошуку інноваційних ідей у сфері архітектури, дизайну та урбаністики. Метою змагань є виявлення ініціатив, які будуть корисними у розвитку місцевих громад і загалом суспільства.

На запитання щодо елементів рекреаційної зони «Над джерелом», які можуть бути корисними під час створення інших подібних проєктів, організатори конкурсу отримали таке роз’яснення:

«У місті практика використання мульчі та щебню для облаштування громадських місць не була поширена. Найчастіше перевагу надавали твердим покриттям, таким як бруківка, асфальт, гума тощо. Після успішної реалізації цього проєкту, під час планування нових територій часто використовується природний підхід до озеленення».

Цьогоріч Україна вперше взяла участь у New European Bauhaus Prizes. З понад 500 учасників до фіналу потрапило чотири проєкти з України. А проєкт аналітичного центру Cedos – Community reBuilding, що передбачає відкриття десяти унікальних центрів спільнототворення в десяти громадах, переміг у номінації «Висхідні зірки».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button