Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 68 днів. За цей час ми опублікували 24504 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

До Дня захисників і захисниць України, що відзначається сьогодні, першого жовтня, створили анімовану копію картини, викраденої росіянами з херсонського музею.

Проєкт «Викрадене мистецтво…» присвячено картинам, викраденим росіянами під час окупації. Зокрема, з Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка вивезли понад 10 тисяч творів мистецтва.

Серед них — олійне полотно Сергія Васильківського (1854-1917) «Козаки в степу».

Фольклористка Ярина Сізик і режисерка анімації Марія Озірна відтворили картину за участі бійців ЗСУ Романа «Добряка» Колесника та Станіслава «Рефа» Зорія.

До відео додали українську народну пісню «Ой там за морями…» у виконанні гурту «Щука-Риба». 

«Ми обрали саме цю картину, щоб передати, як козаки захищали й боролися за незалежність в минулому, так й у наші часи — всі захисники та захисниці виборюють кордони сучасної України», — розповідає Озірна.


Проєкт «Викрадене мистецтво…» раніше відтворив в анімації «Портрет дівчини у вишиваній сукні» Михайла Брянського (1830-1908), героїнею якої стала Даша Астаф’єва, та «Щедрість» Миколи Писанка (1910-1996), героєм якої став Євген Клопотенко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button