Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 68 днів. За цей час ми опублікували 24502 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Франції вже давно діє заборона на використання смартфонів у школах і коледжах. Це допомагає дітям зосереджуватися на навчанні та спілкуванні, а також захищає їх від негативного впливу цифрових технологій.

Дорослі французи також намагаються мінімізувати час, проведений зі смартфонами, особливо під час сімейних чи дружніх зустрічей.

Закон про заборону використання смартфонів у школах ухвалили у Франції ще у 2018 році. Дослідження показали, що ця ініціатива позитивно вплинула на дітей, зокрема, заборона знизила кількість випадків перегляду непристойного контенту в інтернеті серед учнів.

Крім того, серед дорослих користування смартфонами під час соціальних заходів вважається неприпустимим, що сприяє реальній комунікації.

Закон про заборону використання мобільних телефонів у школах та коледжах Франції був ухвалений у 2018 році для покращення навчального процесу та запобігання цифровим залежностям серед дітей і збереження здорового способу життя дітей і суспільства загалом

Окрім Франції подібні заборони діють і в інших країнах :

  • У Німеччині формально обмежень немає, але більшість шкіл заборонили використання мобільних телефонів у класах, окрім навчальних цілей.
  • У Нідерландах із початку року діє квазі-заборона, що рекомендує обмежити використання смартфонів у середніх школах, а з цього навчального року — і в початкових.
  • Італія ввела заборону ще в 2007 році, потім пом’якшила у 2017, а в 2022 році знову повернула обмеження для всіх вікових груп.
  • У Великобританії в лютому уряд рекомендував заборонити мобільні телефони під час навчального дня, але рішення залишили на розсуд шкіл.
  • Португалія проводить експеримент із введенням днів без телефонів
  • В Іспанії деякі регіони впровадили заборону, проте національних обмежень немає.

В Україні під час війни дана заборона є не практичною, хоча кожна школа залишає це питання на свій розсуд.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button