Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 84 днів. За цей час ми опублікували 24649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Monobank відмовляється від співпраці з платіжною системою Mastercard і просить своїх клієнтів замінити картки на Visa до кінця року.

Власникам банківських карток Mastercard приходять сповіщення про необхідність замінити картку. Офіційного оголошення про це на сайті банку немає, але у службі підтримки банку підтвердили «Хмарочосу» інформацію про припинення співпраці з Mastercard.

Фото: facebook.com/tartanos

Зміни пояснюють тим, що міжбанківська комісія знизилася з 1,6% до 0,7% й водночас податок на прибуток підвищився з 18% до 50%, і такі умови є невигідними для банку.

Картки Mastercard будуть деактивовані до 2025 року. Це не стосується преміальних карток — «залізних» і «платинових».

За перевипуск чорної картки нарахують 100 гривень кешбеку. Пластикову картку доставлять безкоштовно на відділення Нової пошти протягом шести днів.

Гроші з рахунку буде автоматично переведено на новий.


Різниці між платіжними системами Visa і Mastercard в Україні майже немає, пояснює у своєму блозі, присвяченому «монобанку», Микола Вачевський. Основна відмінність — це конвертація валют під час розрахунків за кордоном, тому що основною валютою у Visa є долар, а у Mastercard — євро. Якщо валюта країни і платіжної системи не збігається, то відбувається подвійна конвертація.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button