Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Шефкухарка Ольга Мартиновська. Фото: ПРООН в Україні

До п’ятого листопада два ресторани Києва пропонуватимуть кабачкову ікру з розмінованих полів, повідомляє Програма розвитку ООН в Україні.

Проєкт Soul of Soil — спільна ініціатива ПРООН, міністерки економіки Юлії Свириденко, соціального проєкту «Моїм.Рідним» та шефкухарки Ольги Мартиновської. Він покликаний привернути увагу до забруднення території України мінами.

Фото: Олег Терещенко

Автори проєкту підготували подарункові набори зі слоїком овочевої закуски, приготованої з продуктів, вирощених на розмінованих землях, а також із лляними серветками з колоском пшениці, вишитим учасницями «Моїм.Рідним».

Фото: ПРООН в Україні

Кабачкову ікру подаватимуть як комплімент у двох київських ресторанах: «Бути Sofie» на вулиці Володимирській 24 та Odesa на Великій Васильківській 114.

Ольга Мартиновська. Фото: ПРООН в Україні


Нині потенційно замінованими вважаються 754 тисячі гектарів землі Миколаївщині. Кожен гектар дає в середньому чотири тонни зерна. Тобто якби ці території не були заміновані, Україна могла б виробити додатково майже три мільярди хлібин.

Фото: ПРООН в Україні

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button