Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 90 днів. За цей час ми опублікували 24695 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба КМДА

На з’їзді з Подільського мосту в напрямку проспекту Романа Шухевича будують 90-метровий тунель для автомобілів, повідомляє пресслужба КМДА.

Тунель пролягатиме під залізницею. Запевняють, що дотримуються принципів безбар’єрності: зокрема, до обох платформ залізничної станції «Райдужний» (Троєщина–2) вестимуть сходи і пандуси.

Під час будівництва не зупиняють рух поїздів.

Наразі завершили ділянку дороги до вулиці Петра Вершигори до розворотного кільця трамвая. Там облаштували тротуари, велодоріжки та шумозахисні екрани. Далі нанесуть розмітку та встановлять дорожні знаки.

Точна дата повноцінного відкриття Подільського мосту наразі ще не визначена, у серпні директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор повідомляв, що міст відкриють наприкінці жовтня.

Наприкінці 2023 року відкрили рух недобудованим мостом, але лише для одного автобуса.


Подільсько-Воскресенський міст є одним з найвідоміших довгобудів Києва. Спорудження почали понад 20 років тому, а терміни завершення переносилися декілька разів. Вартість будівництва наразі перевищує 20 мільярдів гривень.

Офіційно проєкт називають «мостовим переходом», бо це великий комплекс споруд, який включає два мости через Гавань, міст через Дніпро, міст через Десенку, міст через озеро Райдужне, естакади на Трухановому острові та в урочищі Горбачиха, а також чотири багаторівневі транспортні розв’язки.

За планом, через міст пролягатиме Подільсько-Вигурівська лінія метро. Три станції розташовуватимуться на самому мості: «Суднобудівна», «Труханів острів» та «Затока Десенка». 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button