Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 95 днів. За цей час ми опублікували 24734 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото: Odesa Mass Transit

Міська рада Одеси завершила ремонт Деволанівського узвозу в центрі, але результати не виправдали ні очікувань, ні витрачених коштів.

Спочатку проєкт мав на меті розвантажити Польську вулицю, зробивши обидві вулиці односторонніми в різних напрямках, проте фахівці зазначають, що без ремонту Єврейської вулиці значного покращення трафіку в центрі міста не досягти.

фото: Odesa Mass Transit

Нова інфраструктура узвозу включає велосмугу, виділену червоним каменем, але через хаотичне паркування навіть вона постійно зайнята автомобілями.

Ще на початку ремонту заявляли, що оновлення колектора допоможе зменшити затоплення на Митній площі. Хоча колектор дійсно відремонтували ще у 2021 році, проблеми залишилися.

фото: Odesa Mass Transit

Окрім цього є інші недоліки, які викликають питання до якості виконаних робіт та доцільності витрачених коштів, як от:

  • Відсутність озеленення
  • Недостатнє водовідведення
  • Псевдоісторичні ліхтарі
  • Неправильно понижені бордюри
  • Незаведені в колектор ринви
  • Відсутність каналізації для повітряних мереж

Ремонт Деволанівського узвозу розпочався ще до початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Перший договір із «Ростдорстроєм» уклали 26 серпня 2020 року на суму 193,6 мільйона гривень, але його розірвали 29 вересня 2022 року. До цього компанії виплатили 157,7 мільйона гривень.

фото: Odesa Mass Transit

Пізніше, 31 жовтня 2022 року, муніципалітет оголосив новий тендер, який без конкурсу знову виграв «Ростдорстрой». Другого листопада 2023 року управління капітального будівництва оголосило третій тендер для облаштування водовідведення на узвозі.

Вартість проєкту становила 45 мільйонів гривень. Згодом у кінці листопада додали ще 15 мільйонів гривень для встановлення дощоприймачів, адже дощі змивали вже виконані роботи. Наразі очевидно, що за інвестовані кошти влада не досягла поставлених цілей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button