Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото: DSL Studio

Компанія Carlo Ratti Associati реалізувала проєкт їдальні для компанї лідера у виробництві продуктів на основі томатів – Mutti Pomodoro.

Будівля має оригінальний дах, що фактично є шаром землі з рослинністю товщиною майже півметра, та підлогою, виготовленою з томатної шкірки.

Навколо їдальні, італійський ландшафтний дизайнер Паоло Пейрон, спроєктував сад площею майже півтора гектари.

фото: DSL Studio

Дах, який є головною особливістю їдальні, складається з 45 сантиметрового шару утрамбованої землі.

Це надає будівлі природного вигляду та допомагає їй зливатися з навколишнім середовищем. Землю для даху викопали прямо на місці будівництва, і за задумом архітекторів, це допомагає інтегрувати будівлю у навколишнє середовище. Крім того, у будівлі застосовані інноваційні екологічні технології для зменшення викидів вуглекислого газу.

Підлога в їдальні виготовлена з томатної шкірки, що є побічним продуктом виробництва Mutti. Для створення підлоги було використано понад три тонни томатних відходів.

фото: DSL Studio

Також CRA переобладнала сусідню таверну Mutti, перетворивши її на кухню для цієї їдальні. Нагадуємо, що проєкт бульвару у Дніпрі увійшов до збірника сучасних шедеврів ландшафтного дизайну

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button