Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 26150 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/underwonderkiev

Ресторанний бізнес в Україні за останні п’ять років пережив одразу кілька криз: після пандемії з локдауном по сектору вдарила повномасштабна війна з відключеннями світла та дефіцитом робочої сили. Слово і діло обрало шість впізнаваних столичних закладів Києва та проаналізувало, як це вплинуло на доходи.

Інфографіка: Слово і діло

100 років тому вперед

Ресторан «100 років тому вперед» відкрили у 2019 році Євген Клопотенко та Інна Поперешнюк. У 2020 році заклад отримав 0,5 мільйона гривень виторгу й вийшов у нуль. Наступні два роки виторг зріс, але чистий фінансовий результат був від’ємним.

У 2023 році виторг ресторану зріс вдвічі — майже до 15 мільйонів гривень, а прибуток склав 1,8 мільйона. Торік прибуток становив мільйон.

Under Wonder

Ресторан Under Wonder працює з 2009 року. Останні п’ять років його прибутки лишаються стабільними на рівні 0,02-0,05 мільйона гривень.

Musafir

Мережа ресторанів кримськотатарської кухні Musafir працює у столиці з 2015 року, й останні п’ять років нарощує виторг. Якщо у 2020-2021 роках ресторан виходив у нуль, то станом на 2024-й прибуток сягнув 2,6 мільйона гривень.

Milk Bar

Milk Bar відкрився у 2014 році. Від 2021 року виторг став різко падати. Найгіршим виявився 2022 рік, коли заклад мав збиток у розмірі 0,6 мільйона гривень. Однак згодом ситуація покращилася, у 2023 і 2024 роках прибуток становив 0,2 мільйона і 0,5 мільйона відповідно.


Honey

Ресторан-кондитерська Honey працює в Києві з 2014 року. Її прибуток стабільно зростав з кожним роком попри пандемію та війну: з 0,2 мільйона гривень у 2020 році до 2,4 мільйона у 2024-му.

Маяк

Ресторан «Маяк» відкрився у 2018 році. Виторг разюче скоротився у 2021 році: з 26,4 мільйона до 4,9 мільйона. Але при цьому 2020-й рік виявився збитковим, а наступні роки заклад отримує прибуток.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button