Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Історичну будівлю в селищі Вигода перетворили на сучасний інтерпретаційний візит-центр.

Центр спадщини1

Збудована у 1855 році, будівля Центру слугувала резиденцією Леопольду Попперу фон Подграгі – засновнику вузькоколійки. Це був забутий архітектурний об’єкт, який донедавна знаходився у критичному стані. Останні 30 років будівля просто стояла порожня. Будівля була реконструйована і перетворена для відвідувачів у сучасний інтерпретаційний візит-центр в рамках проекту ЄС «Карпатські вузькоколійки».

Центр спадщини 2
Тут гостям насамперед пропонують переглянути інтерактивну експозицію, що розповідає про місцеву природу та зокрема лісову екосистему Карпат, місцеву історію – розвиток лісової та деревообробної промисловості довкола Вигоди, виникнення Вигодської вузькоколійки, етнографію, народні ремесла тощо.

Центр спадщини 4В одному з залів розташовані моделі Вигодської вузькоколійки та першого паротягу. Кінозал дозволяє переглядати багатомовні фільми, присвячені темам деревообробки, традиційних ремесел та історії вузькоколійки від витоків до сьогодення.Центр спадщини 5
Центр також працює як інформаційно-туристичний: тут можна дізнатися про місцеві атракції, забронювати житло, придбати мапи чи орендувати спорядження для активного туризму. У крамниці центру продається різноманітна продукція – від карпатських сувенірів до путівників, краєзнавчих книжок, відео- та аудіопродукції.

Центр спадщини 3

В літній сезон у дворику Центру спадщини пропонують випити чашку кави чи карпатського трав’яного чаю.

Центр спадщини 6
Центр спадщини Вигодської вузькоколійки працює сім днів на тиждень протягом сезону (квітень – жовтень) та три дні на тиждень у міжсезоння (листопад – березень).

Всі фото: dzvonkovska.blogspot.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button