Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23463 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
1914-1

У столичному музеї історії міста відкрилась мультимедійна виставка про часи Першої Світової війни.

Експозиція, до створення якої долучилися понад 10 столичних музеїв, багато колекціонерів та науковців, переносить відвідувача у передвоєнний Київ, котрий став прифронтовим форпостом, та демонструє життя його мешканців, які вирушали на війну, втрачали рідних, підіймали промисловість, допомагали військовим, збирали для них теплі речі, приймали поранених.

1914-2

У виставкових залах можна зустріти оригінальні артефакти, світлини, документи тих часів. Тут представлений побут киян: одяг, промислові товари, іграшки, листівки, сувеніри, демонструється історія культури та мистецтва тогочасного Києва, представлено комунальне господарство. Разом з цим представлені й артефакти, що пов’язані із воєнними діями, зброя, військова форма тощо. Частина експозиції присвячена лікарям, що рятували життя учасникам бойових дій.

Загалом виставка демонструє понад 400 експонатів. Повноту картини додає мультимедійна складова – сенсорні панелі, моніторі, інтерактивні об’єкти, ігрові елементи.

Інтерактивно-мультимедійна виставка «Київ 1914: мир/війна» триватиме у Музеї історії міста Києва, що на вул. Богдана Хмельницького, 7 до 18 січня 2015 року.

За матеріалами Сайт КМДА

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button