Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністерство внутрішніх справ презентує нову реформу – запуск сервісних центрів МВС України, де надаватимуть платні та безкоштовні послуги, віднесені до компетенції відомства, повідомляється у прес-службі.

1

Пріоритетом реформи є спрощення адміністративних послуг та їх децентралізація, якісні кадри та сервіс, клієнтоорієнтованість, а також впровадження сучасних технологій. За словами міністерства, це дасть змогу мінімізувати корупційні ризики та викорінити посередництво. А клієнт зможе отримати необхідні послуги за простим та зрозумілим алгоритмом або ж скористатися допомогою компетентного консультанта.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, «генеральне прибирання» триває вже пів року. За цей час були ліквідовані пострадянські корумповані МРЕВ (Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний центр), проведено детальний внутрішній аудит та розроблено нову стратегію розвитку сервісних центрів.

Серед основних функцій та послуг сервісних центрів – видача водійських посвідчень, реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, видача та зберігання номерних знаків, а також оформлення дозволу на перевезення небезпечних вантажів. Крім цього, на базі сервісного центру можна буде скласти іспит на водійське посвідчення та отримати довідку про несудимість.

7

Забезпечувати якісну роботу сервісних центрів, на думку представників міністерства, будуть висококваліфіковані та мотивовані працівники. З цією метою була запроваджена конкурсна система на заміщення вакантних посад у сервісних центрах та розроблена система навчання та стажування для нових працівників у центрах обслуговування громадян.

За словами в.о. директора Головного сервісного центру МВС Владислава Криклія, стажування в сервісних центрах МВС в місті Києві стало першим пілотним проектом програм стажування в рамках проведення реформи сервісних центрів МВС. Було подано 2 574 анкети, а конкурс складав 43 кандидати на місце.

Відбудуться зміни і у площині екзаменаційної системи для отримання водійського посвідчення: чітке розмежування теоретичних питань в залежності від категорії, встановлення системи відео-фіксації в навчальних машинах при практичній перевірці знань.

Владислав Криклій додав також, що зі свого боку гарантуватиме співробітникам нові умови роботи та гідну зарплатню. Проте вимагатиме від кожного персональної відповідальності у роботі. На його думку, це дасть змогу суттєво мінімізувати корупційні ризики.

За його словами, територіальний сервісний центр нового зразку з’явиться у Києві у першій декаді липня. Це стане ще одним кроком наближення реформи до громадян.

6

 

Згодом, за його словами, вже восени розпочнуть свою роботу мобільні сервісні центри МВС, які будуть за графіком виїжджати у віддалені місця, де відсутні стаціонарні сервісні центри.

У рамках реформи також заплановано значно розширити перелік он-лайн послуг. Найпопулярніші з них можна отримати, сидячи вдома чи в офісі.

За останні кілька місяців вдалося запровадити низку послуг. На офіційному сайті Головного сервісного центру (ГСЦ) можна отримати витяг з Єдиного державного реєстру МВС про володіння транспортними засобами, який дозволяє побачити інформацію щодо зареєстрованих транспортних засобів фізичних та юридичних осіб. Також, аби мінімізувати корупцію та зробити діяльність ГСЦ прозорішою, за роботою регіональних сервісних центрів можна спостерігати у режимі реального часу. Сервіс працює на офіційному сайті ГСЦ, а для перегляду необхідно вказати лише номер центру у регіоні або його поштову адресу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button