Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В неділю київські велосипедисти влаштували акцію протесту проти автомобільного руху на Трухановому острові.

Труханів

Фото: Олег Жиделяєв

За словами активістів, Труханів острів – це пішохідна зона, про що свідчить встановлений на в’їзді відповідний знак. Згідно з правилами дорожного руху, право на проїзд у пішохідній зоні мають лише автомобілі людей, що в ній проживають або працюють, а також автомобілі людей з інвалідністю. Натомість, через шлагбаум, що мав би обмежувати рух автомобілів, пропускають будь-кого, вимагаючи з водіїв 75 грн за перебування на Трухановому довше, ніж 30 хвилин. Пропускним пунктом опікуються працівники КП «Київпарктранссервіс». За документами, плата за проїзд – це компенсація за встановлений шлагбаум.

Оплата

Зображення: 24tv.ua

Як повідомляє одна з активісток Анна Даниленко у тематичній фейсбук-спільноті, велосипедисти їздили островом зі швидкістю 20 км/год, таким чином примушуючи автомобілістів дотримуватися швидкісного режиму, передбаченого правилами дорожного руху. За її словами, одного разу відбувся наїзд на велосипедиста, про що складено відповідний протокол працівниками поліції. Окрім того, приїхала слідчо-оперативна група, написала заяву та вилучила документи у паркувальників.

Нагадаємо, раніше проводилася тривала кампанія з перетворення на пішохідну зону Андріївського узвозу, що успішно завершилася запуском болардів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button