Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Машина під назвою FarmBot‬ здатна вирощувати овочі, саджаючи насіння, поливаючи рослини та прополюючи грядку.

FarmBot

FarmBot‬ зовні нагадує 3D-принтер і має дещо схожий принцип роботи. У програмі, доступній на будь-яких пристроях, від телефона до комп’ютера, ви проектуєте вашу грядку, просто обираючи необхідні рослини та розміщуючи їх на схематично зображеному полі. FarmBot‬ саджатиме насіння та ідеально точно поливатиме їх, працюючи за координатною сіткою. Використовуючи сканер, він сам виявлятиме бур’яни та знищуватиме їх. За допомогою ручного контролю через програму в режимі онлайн можна керувати машиною, наприклад, відлякуючи птахів або демонструючи її можливості друзям.

Web-App-on-Different-Devices

Всі матеріали, що стосуються розробки FarmBot‬ – повністю відкриті. На сайті розробки можна знайти детальні креслення, специфікації, а також відкритий код програмного забезпечення. Таким чином, кожен може не тільки долучитись до подальшої розробки машини або експериментувати із вдосконаленням своєї власної, але, при наявності часу та бажання, зібрати свого робота з нуля.

деталі

Але оскільки на практиці процес пошуку всіх необхідних матеріалів досить повільний, а роботи з монтажу та налагодження – трудомісткі та вимагають спеціальних знань, розробники пропонують купити готову модель, що пройшла всі тестування, за $3900. При попередньому замовленні в липні 2016 року автори роблять знижку у $1000. Доставку в будь-яку точку світу обіцяють у лютому 2017 року.

погода

У базовій комплектації FarmBot‬ обслуговує грядку 3х1,5 м, але передбачена можливість масштабування при заміні деяких механізмів та вдосконаленні програмного коду. Також FarmBot‬ можна вдосконалити, оснастивши невеликою метеостанцією або влаштувавши електричне живлення від сонячних батарей.

3d деталі

Всі пластикові деталі машини запроектовані таким чином, щоб їх можна було роздрукувати на 3d-принтері, плоскі металічні пластини можна порізати на станку з ЧПК або навіть звичайною ножівкою, а керування передбачили на базі Arduino – популярній серед мейкерів апаратній платформі (такі плати також можна складати власноруч).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button