Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нещодавно у мережі з’явилася інтерактивна карта, за допомогою якої київські любителі фалафелю можуть швидко і зручно знайти місця, де можна його скуштувати. До кожної точки продажу додається короткий коментар автора із ціною та точним описом місця розташування.

Карта інтегрована з google maps, тож обравши вподобану точку, можна включити навігатор, і він приведе користувача прямо до потрібного місця.

Фалафель 4

Фото: flickr.com/Gloria Cabada-Leman

Окрім коротких нотаток, опублікованих автором, кожен охочий може також лишати коментарі до будь-якої точки. За словами автора, карта була розроблена за допомогою сервісу mapbox. Але оскільки під час тестування виявилося, що багатьом користуватися першим варіантом карти було незручно, довелося вивчати нові функції та прилаштовувати відповідні модулі, наприклад, для інтеграції з google maps або щоб додати функцію коментування.

Фалафель 1

Автор проекту Дан Воронов розповів, як виникла така ідея і як він її втілював.

Читайте також: Кухні світу в Києві: ізраїльський фалафель на Контрактовій площі

 

Dan

Дан Воронов,
автор проекту

«Я вже другий рік веган, і якщо півтора роки тому слово фалафель для мене мало що значило, я декілька разів його пробував на Бессарабці, в рожевому лаваші, то з появою Vegano Hooligano я щільно перейшов на них. Місяць за місяцем Vegano Hooligano дорожчав (починали вони щось на кшталт 20 грн, зараз 36).

Загалом, я давно й багато чув про легендарного Хасана, тому вирішив їздити на Лісову. Три перші рази я не міг його знайти. Виявилося, і по понеділках він не працює, і вечорами теж його нема. Знайшов з четвертого разу. Спробував – так, круто. Але довго їхати. Годину з правого берега туди і годину назад. Тоді моєю постійною стала місцина на Лівобережці, перший місяць там було дуже смачно. Теж далеко, але працює до 23:00.

Це таке полювання за фалафелем. І воно дуже динамічне. Десь смачно, потім раз і зіпсувалося. Шукаю інше місце. Іноді повертаюся, адже може помінятися людина, яка готує, і знову стає смачно. Для себе я вирішив, що не можна просто знайти «найсмачніший фалафель у Києві» – від дуже великої кількості факторів це залежить і швидко змінюється. Зате можна його шукати. У цьому й допомагає моя карта».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button