Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На пленарному засіданні Київради депутати затвердили ДПТ (детальний план території) в межах вулиць Електриків, Набережно-Рибальська дорога.

Головна

Зображення: Buro-o

Відповідний детальний план території охоплює близько 130 га. Проектними рішеннями передбачається розміщення середньо- та багатоповерхової житлової забудови (4-9 поверхів), дитячих садків, суміщених з початковими школами, будівництво багатофункціонального торговельного центру зі спортивним комплексом.

Житловий район складатиметься з мікрорайону з повним комплексом обслуговування, двох кварталів з неповним комплексом та двох кварталів громадської забудови. Перші поверхи житлової забудови будуть призначені для дрібного бізнесу.

Для паркування автомобілів передбачаються дворівневі паркінги, занурені на 1,5 м під простором подвір’їв. Загалом передбачено 6169 паркомісць.

dpt_ryb-2

Зображення: Buro-o

ДПТ включає велосипедні доріжки вздовж магістральних вулиць. Основний магістральний маршрут буде прокладено вулицями Набережно-Рибальська та Електриків, другорядні — внутрішньоквартальними проїздами.

Проект передбачає створення парку «Історичний ландшафт Київських гір і долини р. Дніпра», де проводитимуться музичні та кінофестивалі, різноманітні виставки.

У проекті пропонується будівництво каналів, вздовж них має бути сформована мережа публічних просторів, розроблені проекти набережної на затоці Гавані з «Парком Моряків» та набережної з боку Дніпра.

dpt_ryb-3

Зображення: Buro-o

Детальний план території був розроблений на основі Концепції планування Рибальського острова «Рибальська гавань». За його прийняття проголосували 64 депутати.

Нагадаємо, раніше ми писали, що попри інноваційний підхід, використаний при розробці даного ДПТ, на думку київських осередків деяких політичних партій, а також деяких міських активістів, він не відповідає чинному генплану та державним будівельним нормам. Зокрема, фракція Самопомочі у Київраді оприлюднила у себе на сайті відповідну заяву.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button