Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проект рішення про затвердження детального плану території Рибальского острова було зареєстровано у Київраді, де він проходить депутатські комісії. Активісти стверджують, що ДПТ порушує державні будівельні норми та чинний Генплан.

Головна

Зображення: «Terra Project»

Про це повідомив активіст Володимир Тищенко на своїй сторінці у facebook. За його словами, ця територія відведена чинним Генпланом-2020 частково, а у проекті Генплану-2025 майже повністю – під діловий та адміністративний центр столиці. Сюди мали б переїхати всі міські органи влади. «Стратегією розвитку міста передбачено довкола головного центра Києва утворити кільце з громадсько-бізнесово-адміністративних центрів. Серед них Рибальський півострів – найважливіший, – розповідає Тищенко. – Звісно, що основною метою цих всіх центрів є розвантаження транспортних потоків».

Корки

Зображення: yandex.ua/maps

Проте 30 червня архітектурно-містобудівна рада розглянула та рекомендувала до затвердження проект детального плану територій Рибальского острова, що передбачає його забудову кварталами змішаного використання. 1 липня проект відповідного рішення був зареєстрований у Київраді, а 5 липня його підтримала постійна комісія з питань містобудування, архітектури та землекористування. Вітаючи рішення комісії, колишній заступник голови Департамента архітектури та містобудування КМДА Андрій Вавриш, який наразі представляє замовника ДПТ і якого раніше, згідно з джерелами в Департаменті архітектури, було звільнено за корупцію, назвав його «перемогою професійності над політиканством».

Концепція 1

Зображення: «Terra Project»

Дійсно, детальний план території, розроблений на основі Концепції планування Рибальського острова «Рибальська гавань», відповідає сучасним уявленням про містобудування, повертає у місто ідею комфортної для пішохода квартальної забудови, та створений за зовсім іншою архітектурною парадигмою, ніж радянські і пострадянські містобудівні рішення в Києві, але суперечить вимогам державних будівельних норм та не відповідає Генплану Києва.

Концепція 2

Зображення: «Terra Project»

Варто зазначити, що у протоколі засідання архітектурно-містобудівної ради наявність розбіжностей між ДПТ та генпланом зафіксовано і рекомендовано привести документи у відповідність. На етапі перевірки проекту рішення Київради юридичним управлінням було виявлено ще одну неузгодженість – між ТЕПами, зазначеними в проекті рішення та протоколі Архітектурно-будівної ради.

Всі наявні документи стосовно ДПТ «Рибальський» можна розглянути за посиланням, наданим виданням «КиевVласть».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button