Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З жовтня 2016 року у Києві працює сервіс для оренди паркомісць Barking, який було розроблено у Таллінні (Естонія).

Barking — це додаток, що надає доступ до тисяч паркувальних місць, які розташовані біля офісних будівель, філій компаній, багатоквартирних будинків, театрів та ін.

Щоб почати користуватися сервісом, власникам паркомісць слід підписати партнерську угоду і дозволити встановити відповідне обладнання на в’їзді і виїзді з паркінгу, а водієві – завантажити додаток з Play.Market або AppStore. На даний момент, в Україні є всього три точки, які співпрацюють з додатком, з них реально робоча тільки одна – в ТЦ «Гулівер».

Щоб знайти паркомісце, водієві потрібно ввести у додатку свій номер мобільного, а потім – код з SMS. Додаток визначить ваше місце положення по GPS-координатам й запропонує найближче місце для парковки. Потім за допомогою застосунка ви заїжджаєте на паркінг, а після виїзду, додаток списує з вас гроші. Доступ до парковок закритого та відкритого типу здійснюється завдяки зв’язку між шлагбаумами, електричними воротами та гаражними дверима з Cloud-ресурсом, який забезпечує платформа через додаток Barking.

За словами ініціаторів проекту, головною перевагою Barking є те, що сервіс завжди пропонує тільки найкращі ціни на парковку та є надзвичайно простим та зрозумілим у використанні.

Зазначимо, що городяни не звикли платити за парковку у Києві. Тому, навіть у години-пік у центрі міста чимало паркінгів стоять напівпорожніми, про що можна прочитати у наші статті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button