Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23533 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У рамках реалізації проекту «Безпечне місто», у столиці відкрили Центр обробки даних з відеокамер міста. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Фото: Сергій Майзель

Як зазначається, на даний момент, у Києві вже встановлено понад 3,7 тисяч камер відеоспостереження в установах соціальної сфери та 306 відеокамер на вулицях міста.

Найближчим часом у столиці обіцяють встановити ще чотири тисячі смарт-камер, які об’єднають у єдиний загальноміський комплекс відеоспостереження. Такі відеокамери мають заздалегідь запрограмований сценарій інцидентів і здатні автоматично інформувати ситуаційний центр про небезпеку.

Крім того, до єдиної системи планується залучити близько 100 тисяч камер відеоспостереження, які працюють у державних і приватних установах. Це дозволить створити комплексну систему безпеки у столиці.

Нагадаємо, в листопаді у Києві опублікували проект першої smart-вулиці, а нещодавно презентували оновлену версію проекту. Згідно з ним, на вулиці Мельникова заплановано встановлення «розумних» світлофорів, системи освітлення наземних пішохідних переходів, датчиків для людей з проблемами зору, острівки безпеки на переходах та облаштовані велодоріжки і автопарковки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button