Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23526 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Для цього у КМДА вирішили створити 13 тимчасових робочих груп,  повідомляє прес-служба КМДА.

Кожна з робочих груп буде відповідати за окремі розділи Концепції Статуту, такі як «Межі території громади та її географічне положення», «Схема муніципального управління в територіальній громаді», «Публічний простір» та інші.

Фото: КМДА

Робочі групи будуть сформовані протягом семи днів. До 28 березня у них буде час підготувати свої пропозиції, після чого відбудеться наступне засідання. Прийняти оновлений Статут територіальної громади Києва планують до кінця цього року.

Нагадаємо, наприкінці листопада Київ отримав оновлену концепцію статуту міста. Згідно зі статутом, на території громади повинна контролюватися наявність функціональних зон, забезпеченість якісною питною водою, електропостачання, належним транспортним сполученням, тощо. Крім того, запропоновано різні варіанти муніципального управління.

Статут територіальної громади – це своєрідна комунальна «конституція» міста. Як показує світовий досвід, саме муніципальні статути та хартії дають територіальним громадам можливість самостійно обрати структуру свого управління.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button