Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Компанія Korea Smart Card Company, яка вже реалізувала систему електронного квитка в Сеулі (Південна Корея), Куала-Лумпур (Малайзія), Сингапурі, Абу-Дабі (ОАЕ), з початку 2017 року пропонує Києву підписати меморандум.

Після підписання можна в місячний термін розробити техніко-економічне обґрунтування та впровадити пілотний проект (все це за кошт компанії). Про це повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

Фото: http://portal.lviv.ua/

«Що важливо, компанія заявила про потенційну можливість інвестувати в проект від 500 до 700 млн гривень. По графіку Korea Smart Card Company до кінця травня може зробити пілотний проект на одному з столичних маршрутів (попередньо – це № 114), а вже до кінця року впровадити е-квиток в усьому комунальному транспорті. В свою чергу до кінця наступного року електронний квиток зможе бути впроваджений в метро та для приватних перевізників.
Тобто, завдяки цій компанії, всього лише за два роки, столиця відійшла б від готівкового розрахунку та створила б зручні умови для всіх пасажирів. Нам тільки залишилось сказати «так» і підписати меморандум», – зазначає Ілля Сагайдак.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Рада проголосувала за єдиний е-квиток для громадського транспорту

Заступник голови КМДА також повідомив, що впровадження системи електронного квитка позитивно вплине на столицю.

Введення е-квитка дозволить Києву підвищити прибутковість підприємств (частина доходу все ще залишається в тіні), оновити рухомий склад, вести чіткий облік пасажирів та забезпечити їхній комфорт. З міжнародного досвіду е-квиток позитивно вплине і на соціальні аспекти: знизяться ДТП на 25%, попит на громадський транспорт зросте на 16%, попит на використання власного авто впаде на 24%, збільшиться швидкість муніципального транспорту, що означає розвантаження транспортного руху та комфортне пересування пасажирів по місту, – додав Сагайдак.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button