Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Можна купити поїздки у метро зі знижкою або безлімітний проїзд на місяць. Це перша подібна система в світі.

Про це на прес-конференції розповіли представники Київського метрополітену, КМДА, MasterCard та Ощадбанку.

Раніше за допомогою безконтактної платіжної картки можна було лише сплатити за проїзд у метрополітені, приклавши картку до турнікету. Система автоматично знімала з карткового рахунку 4 гривні, і дозволяла пройти через турнікет.

Сьогодні було презентовано нову систему Metropass, яка дозволяє використовувати картку MasterCard PayPass, як проїзний – на спеціальному терміналі, що встановлений на касі в метро, можна придбати одразу декілька поїздок зі знижкою (10-19 поїздок – 3,90 грн, 20-29 поїздок – 3,80 грн, 30-39 поїздок – 3,70 грн, 40-49 поїздок – 3,60 грн, 50 і більше – 3,50 грн) замість звичайних чотирьох гривень, або придбати безлімітний проїзд у метро на місяць за 300 гривень чи на півмісяця за 150 гривень.

Зараз такі термінали встановлені на 8 центральних станціях метро, але найближчим часом їх обіцяють поставити в усіх вестибюлях. Доступ до них не пов’язаний з чергою до каси, тобто жетони купляються окремо (від них взагалі поступово відмовлятимуться), а платіжна картка поповнюється окремо.

Додатковою перевагою нової системи є те, що не треба окремо купляти проїзний на місяць чи електронну картку, яка «записує» поїздки через спеціальний термінал у холі метрополітену.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button