Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Сонячні жалюзі», вироблені українцями, допоможуть зменшити рахунок за електроенергію на 70%.

Розумні жалюзі Solargaps працюють, як сонячні панелі, протягом дня автоматично змінюючи кут нахилу відповідно до положення сонця і виробляючи електроенергію для дому або офісу. Розробники Solargaps створили технологію, орієнтуючись на орендодавців, власників малого бізнесу та людей, які винаймають квартири, аби вони мали змогу заощадити електроенергію і стали більш енергонезалежними.

Читайте також: В Австралії створили сонячні батареї в 30 разів дешевші за Tesla

Сонячні модулі, розміщені з внутрішньої або зовнішньої частини віконного отвору, перетворюють сонячне випромінювання на електричну енергію. Це перші жалюзі, які виробляють відновлювальну енергію за допомогою сонячних панелей та живлять електроенергією кімнату у квартирі, домі або офісі.

Управляти технологією можна за допомогою застосунку для смартфона. Ефективність роботи Solargaps сягає 150 Вт/год на кожен квадратний метр вікна для зовнішніх жалюзі, і до 100 Вт/год на кожен метр квадратний для внутрішніх. Наприклад, сонячні елементи в трикімнатній квартирі з вікнами, що виходять на південь, зможуть виробляти до 600 Ватт на годину або близько чотири кіловат в день, а це 100 кВт на місяць, повідомляється на сайті Solargaps.

Вартість одного блоку жалюзі розміром 81х91 сантиметр, коштуватиме $783 (більше 20 000 гривень), але зараз на Kickstarter можна зробити попереднє замовлення майже вдвічі дешевше. Блок розміром 121х91 сантиметр коштуватиме вже $1076, тобто близько 27 000 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button