Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Верховна Рада України у першому читанні за основу прийняла законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів (№5364), повідомив на своїй сторінці у facebook нардеп Мустафа Найєм.

Законопроект підтримали 232 народних обранці. Він передбачає створення механізму притягнення до відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом запровадження фото-, відеофіксації правопорушень.

На лобовому склі обов’язково залишатимуть копію постанови про рішення притягнути до адмінвідповідальності за правопорушення, інспекторам з паркування також нададуть право розглядати справи з адмінправопорушень та евакуювати транспортний засіб. Цим правом інспекторів наділять сіль- і міськради.

Закріплені в законопроекті й інші зміни:

– прив’язка розмірів штрафних санкцій за порушення правил паркування, в т.ч. за несплату послуг з користування відповідними майданчиками, до вартості однієї години паркування (в 20-кратному розмірі). Це є справедливим, адже тільки в місті Києві діють три різних тарифи з оплати вартості паркування залежно від територіального розташування майданчика (п’ять, сім або десять гривень за одну годину);
– надання 50% знижки в оплаті штрафів за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки/відеозапису, в разі сплати штрафу протягом десяти банківських днів;
– визначення підстав звільнення від відповідальності особи, за яким зареєстровано транспортний засіб, а саме при вибутті з її володіння номерного знака або автомобіля внаслідок протиправних дій інших осіб, передачі права керування автомобілем іншій особі на відповідній правовій підставі або якщо особа-фактичний порушник сплатить штраф і особисто звернеться до органу стягнення з заявою та копією документа про сплату штрафу. 

Раніше водіям вже надавали можливість перевіряти та сплачувати штрафи онлайн та з мобільного.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button