Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, як eHealth полегшить візити до медиків.

Фото: Rome Business School

За словами Уляни Супрун, взаємодія між пацієнтами та лікарями тепер стане прозорішою та зручнішою.

Пацієнти зможуть самостійно обирати собі лікаря, отримувати доступ до його професійних даних, записуватись до нього на прийом в режимі онлайн, визначати зручний для себе час відвідування. В майбутньому система також зберігатиме особисті дані пацієнтів та їхні амбулаторні картки. Тому кожен лікар, який матиме доступ до електроного реєстру, зможе оперативно продивлятися всю необхідну йому інформацію, не витрачаючи зайвого часу на стоси паперів.

Пацієнти, які ніколи не мали справу із онлайн-реєстрацією, зможуть звернутися до будь-якого лікаря, який допоможе їм зареєструватися в системі.

В нову систему закладений «принцип справедливості»: тепер лікар отримуватиме зарплатню відповідно до кількості своїх пацієнтів і чим більшим буде навантаження на спеціаліста — тим вищим буде його оклад.

Заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк підкреслив, що зараз проходить перший етап реалізації eHealth — реєстрація медичних установ. Далі в системі зареєструють лікарів, потім — пацієнтів. Окремо до системи внесуть програму «Доступні ліки».

Сьогодні в eHealth зареєстровано 25 медичних закладів. Зараз вона працюватиме в тестовому режимі, щоб пацієнти змогли оцінити якість її роботи. Повноцінний запуск системи запланували на квітень 2018 року. Вартість її розробки, за словами голови проектного офісу eHealth Юрія Бугая, склала 400 000 доларів.

Хмарочос вже писав, що у Київському дитячому діагностичному центрі на прийом до лікаря можна записатися онлайн.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button