Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Львові відремонтували вулицю Садову, зробивши її більш зручною для пересування на велосипеді та комфортною для пішоходів, повідомляє львівський блогер.

Фото: orikzz.blogspot.com

Неподалік Міжнародного аеропорту ім. Данила Галицького у Львові провели капітальний ремонт вулиці Садової, зробивши її зручною для пересування велосипедистів і пішоходів. Ремонт закінчили наприкінці 2016 року. Більш комфортною для всіх цю дорогу зробили асфальтовані велодоріжки, зручні місця для паркування (кишені) автомобілів, мощений пішохідний тротуар.

Читайте також: Досвід Львова: як радянські вулиці перетворити на європейські?

На проїзній частині прибрали делінеатор, що дало змогу збільшити ширину смуги до 3,5 метрів. Паркан вздовж дороги прибрали і облаштували на його місці кишені для авто.

Далі йде асфальтована велодоріжка шириною 1,5 м, одностороння з обох боків вулиці, відділена газоном від парковки. За нею тротуар шириною два метри, смуга дерев з вуличними меблями, прибудинковий проїзд.

Вздовж проходів від тротуарів до будинків встановили місця для сидіння, велопарковки і смітники. Пішохідні переходи вздовж відремонтованої вулиці нанесені різнокольоровою фарбою і захищені відбійниками. Пішоходи відмічають, що вулиця стала безпечною для прогулянок. Незвично також бачити на вулиці дорожні знаки, зроблені для власників двоколісного транспорту – після реконструкції на Садовій тепер їх можна часто зустріти.

Читайте також: Оприлюднений проект реконструкції європейського зразка вулиці Бандери у Львові

У реконструкції є свої недоліки, на кшталт витоптаних газонних ділянок ч инеякісних піднятих пішоходних переходів, але тут зроблено багато нововведень у проектування вулиць, які поки що неможливо зустріти разом на якійсь іншій вулиці в Україні.

Оновлена вулиця тягнеться 700 метрів, а пройти її можна за дев’ять хвилин, роздивившись незвичні для вітчізняних пішоходів зміни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button