Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відвідувачі рок-н-рол кафе на вулиці Терещенківській, 4А заповнили заклад вщент, святкуючи останню п’ятницю.

Вже тиждень, як було відомо про закриття рок-н-рол кафе «Шалена Мама», тому постійні клієнти вирішили влаштувати вечірку в останню п’ятницю. Невтішні новини про закриття закладу викликало неабиякий ажіотаж у киян, які любили цей заклад. Поціновувачів зібралось більше сотні.

«Шалена мама» працювала з 2004 року.  «Хмарочос» вирішив поцікавитись, чим саме так приваблює відвідувачів рок-н-рол кафе і чому люди його люблять. Одним з тих, хто погодився поділитися своїм враженням про закриття закладу став шеф-кухар «Шаленої Мами».

Шеф-кухар «Шаленої мами» Олександр Димний, 28 років

«Я вже працюю тут п’ять років. Люблю «Маму» за те, що можу готувати, я сам собі хазяїн. Люблю за новинки, які створюю на своєму робочому місці і за можливість пригощати ними наших клієнтів, а також люблю наш заклад за неповторну атмосферу», — розповідає володар кухні Олександр.

Власник турфірми Дмитро, який відсвяткує свій 31-й день народження в день закриття рок-н-рол кафе є постійним клієнтом і не уявляє свого життя без цього місця.

«Вперше я потрапив до закладу, коли «Шаленої Мами» ще не існувало, стояв якийсь інший заклад, вже і не згадаю який саме, схожий був на наливайку. В той час стипендія була на рівні 40 гривень, за які люди здатні були прожити тиждень. За два роки завелася копійочка і я став регулярно відвідувати цей заклад. В цьому кафе я познайомився з чудовими людьми, з беркутом, з п’яними рокерами, зі священнослужителем, який благав мене придбати йому пляшку горілки. Це місце вже стало частиною мене. Запам’ятається мені «Мама» тим, що кожну дівчину, з якою зустрічався, я приводив сюди. Вони не завжди були цьому раді, але я не зраджував своїм принципам. І я не прощаюся з кафе, а говорю йому до зустрічі», — зізнався Дмитро.

В процесі інтерв’ю на картинах, що висять на стінах кафе були помічені цінники – постери можна було придбати на згадку.

Також розповіла про свою любов до «Шаленої Мами» і редакторка одного із київських інформаційних агентств Тетяна.

«Я от над чим замислилась, якщо завтра де-небудь відкриють нову «Маму», ми про це не дізнаємось, тому що це вже буде незнайомий кабак, зовсім чужий. «Мама» стає «Мамою» лише тоді, коли ти вклав у  неї частину своєї душі й біографії. Понад усе я в цьому закладі я завжди цінувала вікна і майданчик, великі неймовірні вікна. Набридлі маленькі вікна у «підземеллях» (маються на увазі середньостатистичні кафешки) всі однакові, а сидіти в цьому кафе і спостерігати через величезні вікна за машинами, погодою і людьми дуже класно. Взимку літня тераса набуває особливої чарівності, мені здається, що я на курорті», — поділилася Тетяна.

Учасники п’ятничного святкування зійшлися в одному — кафе повинно залишитись. Таку ж думку висловив і продюсер Friends Production Олександр:

«Я можу сюди зайти один раз на рік, можу взагалі довго не відвідувати це місце, але мені просто потрібне це відчуття, що «Мама» поряд і я в будь-який час можу сюди навідатись. І як взагалі тепер існувати без улюбленого яблучного пирога?» — запитує себе Сашко.

Нагадаємо, кілька днів тому повідомили, що замість «Шаленої мами» збудують піцерію мережі Domino’s.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button