Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Електронна петиція «Просимо врятувати безцінні історичні артефакти та археологічні розкопки на Поштовій площі» зібрала 13 265 голосів ( з 10 000 необхідних). Її автор Акім Галімов зазначає, що археологічні розкопки, які ведуться на Поштовій площі, на сьогоднішній день опинились під небезпекою знищення.

Археологи не можуть продовжити дослідження старовинного кварталу ХІ-XVII століття на Поштовій площі через припинення фінансування забудовником. Тим часом в компанії забудовника «Хенсфорд-Україна» хочуть почути від археологів чіткі дати закінчення робіт, аби почати зведення ТРЦ.

Зазначається, що квартали стародавнього Києва завалюють мішками зі сміттям, а фінансування роботи археологічної групи припинилося чотири місяці тому. Головною вимогою петиції є створення плану, за яким на Поштовій побудують музей.

Петицію направлено на розгляд до Київради. Там вже доручили постійній комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики, а також виконавчому органу Київради (КМДА) розглянути її в установленому порядку.

На місці розкопок будівельники мають намір встановити бетонну плиту, яка унеможливить продовження археологічних розкопок. За словами кандидата історичних наук Михайла Сагайдака, археологам потрібно як мінімум один рік й вісім мільйонів гривень, щоб закінчити дослідження. Інвестор планує залишити історичному музею на місці розкопок близько 100 м², а решту забудувати кіосками торговельно-розважального комплексу, в той час як активісти наполягають, щоб площа музею була 5000 м².

Нагадаємо, що в підземному місті, яке розкопали археологи на Поштовій площі, знайдено безліч історичних артефактів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button