Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Оприлюднено проект перетворення першого поверху будівлі Київради та КМДА на публічний простір.

Рішення про реконструкцію першого поверху будівлі на вулиці Хрещатик, 36, депутати Київради ухвалили ще півроку тому, на початку лютого. Згідно з документом, передбачався капітальний ремонт першого поверху Київради. Замовником робіт було комунальне підприємство «Спецжитлофонд».

Проект розробила проектна компанія AIMM-Group. Раніше, протягом кількох місяців організація «Агенти змін» здійснювала дослідження, щоб з’ясувати, як публічний простір мерії використовується зараз, і як міська громада хоче використовувати його в майбутньому.

За висновками Агентів, наразі перший поверх будівлі не пристосований до потреб громадян. Зокрема, немає належного забезпечення для очікування в черзі, комфортних місць для сидіння, непродумана навігація, встановлена неправильна нумерація кабінетів. Окрім того, перший поверх зовсім не облаштований для маломобільних людей.

Після проведення дослідження, за підтримки Представництва фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні було організувано воркшоп з реконструкції публічного простору в будівлі Київради й площі перед нею. Протягом заходу архітектори, урбаністи, соціологи й активісти (з різних організацій) розробили ескізи реконструкції. Ці напрацювання стали основою для технічного завдання майбутнього проекту. Детально про роботу «Агентів змін» над цим проектом читайте у нашій статті.

Архітектурний проект AIMM-Group передбачає забезпечення вільного доступу до простору громадян із особливими потребами; виокремлення зон для проведення лекцій, прес-конференцій, громадських зборів й інших публічних заходів; створення безпечної ігрової зони для дітей відвідувачів Київради; організацію сучасної системи безпеки й відеоспостереження.

«Оздоблення першого поверху мерії виконано у стилістиці постмодерну, що максимально відповідає сучасним тенденціям у світовій архітектурі. Практичний і строгий дизайн, позбавлений дрібних деталей декору, насамперед, покликаний створити комфортну атмосферу як для працівників, так і для відвідувачів», – пишуть архітектери у пояснювальній записці.

Перетворити перший поверх мерії на публічний простір депутати обіцяли до кінця 2017 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button