Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У жовтні у «будинку з тарілкою», що на вулиці Антоновича, 180 розпочнуться будівельні роботи. Тут почнуть облаштовувати Музей науки, повідомляє Урядовий портал.

Фото: google.com.ua/maps

Раніше «Хмарочос» писав, що будівля не мала теплозабезпечення й не експлуатувалася. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич запропонувала здати два будинки (А і В) в оренду в обмін на те, що орендар відновить систему опалення, проведе капітальний ремонт екстер’єру й косметичний ремонт в середині приміщень.

Згодом був підписаний договір між Фондом держмайна та компанією «Альдо». Він передбачає реконструкцію приміщень й створення освітнього простору, частиною якого стане Музей науки. Приміщення оснастять сучасними системами опалення та вентиляції, архівним та бібліотечним обладнанням.

Приблизна вартість проекту, за словами інвесторів, становить 150 мільйонів гривень. Його реалізація розрахована на один рік. Проектні роботи планують розпочати вже у серпні, а будівельні – у жовтні цього року. Освітній простір буде багатофункціональним і матиме кілька десятків різних зон. Це – експозиції (хімія, фізика, космос, підводний світ, роботи та ін.), майданчики для майстер-класів та відеодемонстрацій, науковий театр, зона невагомості, лабіринт, відкрита бібліотека. Спеціалісти МОНу візьмуть участь у його створенні Музею науки. Їм допоможуть польські експерти, які робили Центр науки «Копернік» у Варшаві.

Довідка: Інститут науково-технічної експертизи та інформації спроектовано у 1971 році. У той час між СРСР та США тривала холодна війна, і країни змагалися за першість у космічних досягненнях. Автор проекту, Флоріан Юр’єв розробив «тарілку» для кінолекційного залу Інституту науково-технічної та економічної інформації. Згідно з проектом тут мав розміститися кольорово-музичний театр, тому для приміщення обрали сферичну форму, таким чином забезпечивши гарну акустику. Новаторським рішенням було розмістити в основі «тарілки» залізобетонну лінзу з металічною банею, що дозволяло створити приміщення з довершеною акустикою. Будівля є прикладом архітектури модернізму.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button