Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ділянка вулиці Ярославів Вал між Стрілецькою та Івана Франка стане пішохідною, повідомили «Агенти змін» у Facebook.

Рішення за порадами «Агентів змін» узгодили в КМДА. З 24 серпня КМДА перекриває частину Ярославів Вал між вулицями Стрілецька та Івана Франка, а ділянка вулиці Ярославів Вал від Івана Франка до Володимирської та Золотоворітський проїзд стануть двосторонніми.

«Агенти змін» пояснили, що перекриття 40 метрів – перший крок, який дозволить прибрати з вулиці транзит. Це зменшить транспортне навантаження на вулицю в декілька разів, а разом з ним і зашумленість, загазованість та запиленість простору. За розрахунками команди дизайнерів, простір стане комфортнішим для 3000 пішоходів, що проходять вулицею в годину пік.

Раніше «Хмарочос» повідомляв, що реорганізована схема дорожнього руху зменшує відстань транспортних кореспонденцій на 2996 автівки-км/добу і час на 3309 людино-годин на добу, а загальний транспортний ефект складе 81,9 млн гривень на рік. При цьому нова схема розвантажить Ярославів Вал від потоку автомобілів, зменшить кількість припаркованих автівок, та дасть пішоходам більше простору.

Подібну ініціативу також підтримав директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов. З першого серпня на Контрактовій та Сагайдачного почала діяти пішохідна зона.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button