Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Шотландський уряд пообіцяв прибрати нові бензинові та дизельні автомобілі з шотландських доріг на вісім років раніше ніж це планує зробити уряд Об’єднаного Королівства, повідомляє Independent.

Фото: independent.co.uk

Тут мають на меті масово збільшити кількість станцій підзарядки, заохотивши таким чином придбання електромобілів. Шотландці планують зробити зручною для пересування електрокарів головну трасу A9 протяжністю 439 кілометрів. Кінцева мета полягає в тому, щоб до 2032 року поступово вивести з Шотландії бензинові та дизельні автомобілі та фургони.

У свою чергу, у липні Британія заявила, що зупинить виробництво нових бензинових та дизельних автомобілів з 2040 року, щоб скоротити забруднення. Відповідно, Шотландія приєдналася до країн, які вирішили відмовитись від дизельних та бензинових автівок.

Заступник міністра транспорту Джессі Норман  підтвердив плани уряду.

«Уряд підтвердив зобов’язання, що пересуватися шотландськими дорогами до 2050 року повинні автомобілі з нульовою токсичністю. Ми вважаємо, що це може сприяти тому, щоб усі нові автомобілі та фургони стали транспортними засобами, що не виділяють відпрацьованих газів до 2040 року», – сказав пан Норман.

Нагадаємо, що до 2025 року всі нові автомобілі в Норвегії повинні бути електричними, а Франція відмовиться від автівок на бензині та дизелі до 2040 року. Раніше, Volvo заявило про зупинку виробництва автівок з бензиновими двигунами.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button