Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Засновники стартапу Bodega мають намір витіснити з ринку невеликі магазинчики, замінивши їх автоматизованими кіосками, повідомляє онлайн ресурс itc.ua.

Фото: bodega.ai

Автоматизовані кіоски працюють за принципом вендінгових машин, однак розплачуватися в них не потрібно, система сама автоматично зніматиме гроші з платіжної картки покупця. Розробники кіоску планують встановлювати апарат в під’їздах житлових будинків, офісах та фітнес-клубах.

Щоб придбати товар, необхідно встановити на смартфон додаток і прив’язати до нього банківську картку. Коли користувач підтвердить в додатку, що має намір здійснити покупку, дверцята кіоску відчиняються. Після цього комп’ютерні камери визначають, які саме товари взяв покупець, а далі Bodega знімає з картки потрібну суму.

На відміну від традиційних магазинів, це дозволить зекономити час, не чекаючи в черзі на касі. Кіоски також працюватимуть цілодобово. Варто відзначити, що поповненням точки займаються співробітники стартапа: коли той чи інший товар добігає кінця, система відправляє їм повідомлення про те, що автомат необхідно поповнити.

За словами співзасновника Bodega Пола Макдональда, найближчим часом планується встановлення 100 000 апаратів Bodega. Серед інвесторів компанії – керівники Facebook, Twitter, Dropbox, Google.

Задля популяризації своїх машин, розробники автоматизованих кіосків мають на меті детально вивчити демографію мікрорайонів, де будуть встановлювати апарати. Bodega збирається співпрацювати з великими брендами та встановлювати кіоски в густонаселених місцях.

Основною перевагою свого продукту, стартапери вважають компактність і мінімальну плату за оренду приміщення. Крім цього, система дуже недорога в обслуговуванні, єдині суттєві витрати припадають на її монтаж.

Нагадаємо, біля КПІ демонтували МАФи.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button