Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Бетонний кесон, який почали будувати у 1936 році на території нинішнього парку «Наталка» пропонують перетворити на арт-об’єкт, повідмляється у групі «Оболонь» у Facebook.

Фото: facebook.com/I.LOVE.OBOLON/photos

Ідея запропонована архітекторами ГО «Парк Наталка» Алісою Баньковською та Александром Горбанем й передбачає створення трьох основних зон.

Спочатку пропонують облаштувати вхідну групу з пандусом і різнорівневим майданчиком, який виконуватиме функцію сходів. Саме з цієї зони можна потрапити всередину тунелю. Навколо передбачено місця для сидіння під перголами, які кріпляться металевими тросами до рейок, виступаючих з бетонною конструкції.

Фото: facebook.com/I.LOVE.OBOLON/photos

Далі архітектори пропонують облаштувати головний простір, який трансформуватиметься в основну залу, де відбуватимуться виставки й інші заходи.

Також в плані передбачений майданчик перед кесоном. Це територія для спілкування, яка може бути вкрита газоном. Тут зможуть розміщуватися вуличні арт-інсталяцї, скульптури сучасного мистецтва. Також пропонують створити міні-сцену у вигляді «монорейкової платформи», яку можна використовувати як для проведення майстер-класів і виступу спікерів, так і для невеликих вистав.

Раніше сайт DreamKyiv повідомляв, що ділянку разом із кесоном віддали у власність приватної компанії «Ебел», яка б мала займатися питаннями чистоти та безпеки цієї території. Але поки ідея створення АРТ-КЕСОНУ не може бути реалізована тому, що власник не виходить на контакт і не відповідає на звернення.

Кесон (від франц. caisson – ящик) –  огороджувальна конструкція для утворення під водою або у водонасиченому ґрунті робочого простору без води, або архітектурне заглиблення квадратної чи багатокутної форми на стелях, внутрішніх поверхнях арок і склепінь.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button