Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Завершився тендер, оголошений КК «Київавтодор» на розробку проектно-кошторисної документації для капремонту Вокзальної площі. Усього участь у торгах взяли два учасники.

Згідно з інформацією на Prozzoro, 19 жовтня переможцем тендеру стало ТОВ «Інститут «Київдормістпроект». Його тендерна пропозиція має вартість 1 942 377,60 гривень, що близько на 50 000 грн менше, ніж в іншого учасника – ТОВ ВІАКОН УКРАЇНА. Проектно-кошторисна документація має бути розроблена протягом 7 місяців.

Капремонт буде здійснюватися за кошти з міського бюджету. Згідно з тендерною документацією, має відбутися ремонт проїжджої частини і тротуарів. Покриття тротуарів мають виконати з фігурних елементів мощення і тактильної плитки для орієнтування людей з вадами зору. Крім цього, тротуари мають обладнати спеціальними з’їдами з пониженим бортовим каменем для можливості безперешкодного доступу людей з особливими потребами. На проїжджій частині, у разі наявності технічної можливості потрібно влаштовувати підвищені пішохідні переходи.

Крім цього має бути встановлено додаткове зовнішнє освітлення з використанням світлодіодних ламп.

Проте, як пише на своїй сторінці в Facebook, радниця Київського міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Ксенія Семенова, цих змін не достатньо. «Я уважно прочитала вимоги до проекту і не побачила нічого про організацію місць паркування для автотранспорту, зону для таксі або висадки/посадки пасажирів і, головне, вимоги до організації руху громадського транспорту, платформ тощо. Я так уявляю, що проблема Вокзальної площі не в якості асфальту або ФЕМу на тротуарах, а у неупорядкованості руху», – зазначає Семенова.

Як повідомляв «Хмарочос» у серпні КК «Київавтодор» замовила проект капремонту Вокзальної площі на суму два мільйони гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button