Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кінотеатр «Братислава» на Оболоні стане культурним центром.

my-obolon.kiev.ua

Про це, газеті «Вечірній Київ» розповів депутат Київради Костянтин Богатов. «Днями отримав листа  за підписом мера В.Кличка про підтримку ініціативи Громадських слухань по використанню кінотеатру “Братислава” як громадсько-культурного центру, – розповідає депутат. – Більш того, в листі йдеться, що створення культурного центру підтримує департамент культури, який просить виділити мільйон гривень у бюджеті міста на 2018 рік на складання проекту для проведення капітального ремонту закладу. Департамент культури завжди підтримував таку ініціативу. Подібне узгодження ми отримали і від Департаменту власності КМДА».

Кінотеатр «Братислава» розташований на Оболоні, на вулиці Олександра Архипенка, 5. Він був побудований у 1976 році та має дві зали: по 500 і 200 місць кожний.

«Найпершою культурною акцією в нас буде виставка фронтових фотографій, портретів захисників України від російської збройної агресії, зроблені майстрами – фронтовими фотокореспондентами. Виставку присвятимо Дню збройних сил України (6 грудня), але боюся, що ми не встигнемо з опорядкуванням вестибюлів. Я зі свого депутатського фонду заплачу за наведення порядку. Як тільки це зроблять – відкриємо експозицію», – повідомив Богатов.

Додамо, що влітку в будівлі кінотеатру хотіли зробити «Iнноваційний Центр розвитку підприємництва», за ініціативи організації «Київський IT-кластер». Вони розробили проект простору спільно з Київською міською державною адміністрацією. Проте у жовтні, як повідомляє KV, на громадських слуханнях проголосували за те, щоб використовувати будівлю кінотеатру як культурно-громадський простір.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button