Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23502 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Бюсти відомих діячів України звернулись до мерів.

Під час Міжнародного саміту мерів на стінах приміщення були розміщені плакати, які при наведенні на них смартфона зі спеціальним додатком, працювали як голограми зі статуями видатних діячів України. До відвідувачів заходу звертались: Ярослав Мудрий, Дюк де Рішельє, Данило Галицький та козак Мамай. Голограми розповідали про те, що зробили для України та чим пишаються.

Для цього видатних історичних діячів відсканували з реальних пам’ятників у Києві, Одесі, Львові та Кривому Розі. Для розробки додатку  були використані технології фотограмметрії, 3d анімації, штучного голосу та доповненої реальності.

Проект підготувала громадська організація Pixelated Realities. Вони займаються 3D скануванням культурних об’єктів, а також віртуальною та додатковою реальністю. Окрім цього, організація розробляє цифровий паспорт пам’яток культури.

Нагадаємо, у липні 2016 року громадська організація Pixelated Realities разом з Управлінням археології Києва та Міністерством культури України презентували проект «Віртуальна реальність Поштової площі».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button