Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цьогоріч відзнаки на Лейпцизькій премії отримали – незалежний ВНЗ Харківська школа архітектури, концепція реконструкції Контрактової площі у Києві «Київська вітальня», Фестиваль франківських дворів, Харківська ГО «Міські реформи» за проект «Разом парк» і львівський проект «Спільнокошт озеленення».

 

«Лейпцизька премія інтегрованого розвитку» вручається вдруге. Тема 2017 року – комфортні для життя міста. Конкурс проводило Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) у рамках співпраці між Міністерством регіонального розвитку та Міністерством навколишнього середовища ФРН.

Журі з шести осіб обирали п’ять проектів, що отримали відзнаку, та трьох призерів з-поміж 45 проектів. Участь у конкурсі взяли представники 31 міста з різних регіонів України.

Германн Інтеманн, представник Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні зауважив: «Наші країни, Україну та Німеччину, пов’язують 25 років дипломатичних відносин. Це дуже багато, чверть століття. Останніми роками ми активно співпрацюємо саме у сфері міського розвитку».

Переможцем став Одеський проект – Impact Hub в рамках якого впорядкували, озеленили і ревіталізували знакові для одеситів просторів. До процесу вдалося залучити різноманітні групи городян. Проект формує у містян небайдуже ставлення до міста через залучення до ревіталізації об’єкту. Протягом проекту сформувався навіть дискусійний клуб для обговорень громади.

Друге місце посів проект реконструкції центральної площі 11-тисячного містечка на Вінниччині Іллінці. Після перетворення, центральну роль на площі, де колись стояв пам’ятник Леніна, відіграють люди, а не статуї. Проект був створений в межах відкритого конкурсу молодими архітекторами за підтримки місцевого відділу спілки архітекторів України і городян.

Третє місце зайняв Херсонський «Проект: Платформа громадських та культурних ініціатив «Турбіна» & Урбан-сад». В рамках ініціативи відремонтували стару промислову будівлю, а її простір став громадським надбанням. Тепер у будівлі проходять бізнес-заходи і події для людей з інвалідністю, є окремий простір для митців. Проект реалізовувався за широкого залучення та активізації громадян.

Нагадаємо, минулого року Лейпцизьку премію вручали у Києві. Тоді призерами стали львівський проект «Майстерня міста», івано-франківський громадський ресторан «Urban Space 100» та проект культурної ревіталізації міста Славутич.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button