Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Велосипедні ініціативи міста Києва звернулись до мера столиці Віталія Кличка та депутатів Київради з приводу недостачі 50 млн грн в проекті бюджету на розвиток велоінфраструктури у 2018 році.

Велодень Київ/ Facebook

Нагадаємо, 12 грудня на сайті Київради опубліковано проект рішення, яке містить бюджет Києва на 2018 рік. Зараз бюджет проходить комісії Київської міської ради, після чого буде винесений на голосування у сесійну залу. Згідно з документом на проектування велосипедних шляхів на вулицях Києва виділять 100 тисяч гривень (реалізація проекту оцінюється у 258 млн гривень). Також, передбачено проектування велосипедної доріжки від Поштової площі до мосту Патона (200 тисяч гривень, весь проект оцінюють у 30 млн гривень).

У своїй заяві, велосипедисти звертають увагу на те, що у проекті бюджету Києва на 2018 рік немає 50 млн грн, запланованих на розвиток велоінфраструктури. У свою чергу, відомо, що Департамент транспортної інфраструктури КМДА формував бюджетний запит на велоінфраструктуру на 2018 рік в якому були передбачені ці кошти. Велосипедисти зазначили, що в проекті бюджету закладено лише 300 тис. грн, з яких 100 тис. грн на проектування велоінфраструктури в цілому.

 

На думку представників велоініціатив, рішення про повне урізання коштів на розвиток велоінфраструктури прийняли у односторонньому порядку в Департаменті фінансів КМДА. У своєму звернені велосипедисти закликали Київраду внести у проект бюджету 2018 суму в 50 млн грн, про яку у своєму поданні просив Департамент транспортної інфраструктури. Обговорення проекту, та голосування в сесійній залі Київради заплановане на 14 грудня.

Нагадаємо, у грудні зареєстрували проект рішення Київської міської ради про затвердження Концепції розвитку велосипедного транспорту в Києві №08/231-3033/пр.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button