Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Будівництво пішохідно-велосипедного переходу, який з’єднає Хрещатий парк та Володимирську гірку планують розпочати вже в наступному році за бюджетні кошти.

Про це заявив головний архітектор Києва Олександр Свистунов у коментарі видання «Вечірній Київ». За його словами, на мосту передбачені пішохідні та велосипедні доріжки, оглядові майданчики, освітлення, відеоспостереження. Планується, що термін експлуатації об’єкта буде не менше 100 років.

За планом, міст має замкнути верхню бровку Дніпра і об’єднати Лавру, Парк Слави, закінчити туристичний коридор Маріїнський парк – Арка дружби народів – пам’ятник Князю Володимиру.

Проект відносяться до Концепції розвитку інфраструктури прибережних територій та зон відпочинку Києва, яку Департамент містобудування та архітектури презентував у червні цього року.

Окрім мосту, в рамках Концепції планують реалізувати такі проекти:

– канатна дорога від Поштової площі до Арки Дружби народів, а потім до Труханового острова, Гідропарку і на лівий берег. Її загальна довжина може скласти сім кілометрів. Протяжність першої черги (від Арки до Труханового острова) складе 600 м;

– автомобільний паркінг під пішохідним мостом на Труханів острів на 1500 місць;

– флагшток заввишки 75 метрів;

– оглядова вежа висотою 40 метрів поряд з музеєм Води.

Останні дві споруди, за словами мера Кличка, стануть новими домінантами на схилах Дніпра.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button