Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23398 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З 1 січня в Києві діятимуть змінені правила дорожнього руху. «Хмарочос» зібрав усі плани, які хочуть реалізувати у 2018 році.

Перші зміни стосувались обмежень швидкості у місті. Таким чином, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2017 р. №883 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху», в Україні зменшать максимально дозволену швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах із 60 км/год до 50 км/год.

МВС опублікувало ще декілька пропозицій, які стосувались змін у штрафах та санкціях:

  • Пропонується ввести покарання строком до трьох років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років для нетверезих водіїв, які спричинили ДТП та заподіяли тілесні ушкодження середньої тяжкості.
  • Водіїв, що перебували в стані алкогольного чи інших сп’янінь, спричинили ДТП та спричинили важкі тілесні ушкодження чи загибель людини – пропонують позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.
  • За перевищення максимально дозволеної швидкості руху більше, ніж на 50 км/год, встановити штраф 3400 гривень (зараз штраф за це правопорушення 510 гривень). Таку ж суму передбачає штраф за залишення місця ДТП.
  • Для осіб, що не мають права керувати транспортом штраф з 510 грн збільшиться до 10 200 гривень, у разі повторного порушення – 40 800 гривень.
  • За керування транспортним засобом особою, що позбавлена цього права, сплачуватиметься штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40 800 гривень.

Також зміниться принцип видачі водійського посвідчення. Перше водійське посвідчення видаватиметься на 2 роки, після закінчення цього строку буде відбуватись заміна на постійне посвідчення терміном на 30 років. У випадку трьох або більше порушень ПДР відбувається заміна посвідчення з повторним складанням іспитів.

21 першого грудня Верховна Рада України підтримала законопроект №5364 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів». Відтепер в рамках протидії корупції буде здійснюватись фото/відео фіксація правопорушень.

Згідно з підтриманим законопроектом паркування забороняється:

  • На залізничних переїздах, трамвайних коліях.
  • На естакадах, мостах, шляхопроводах чи під ними, у тунелях.
  • На пішохідних переходах та перехрестях.
  • Ближче 30 метрів від транспортних зупинок або відповідного дорожнього знаку.
  • Ближче 10 метрів від дорожніх робіт.
  • У місцях, де неможливим є зустрічний роз’їзд або об’їзд транспортного засобу, який зупинився.
  • Ближче 10 метрів від виїздів з прилеглих територій, пішохідних переходів та перехресть (крім випадків для надання переваги у русі.

В разі порушень правил зупинки, транспортний засіб буде евакуйовано. Евакуація дозволена якщо:

  • Авто залишене на проїзній частині у 2 і більше ряди.
  • Паркування здійснене у заборонених ПДР місцях зупинки/стоянки.
  • Авто унеможливлює рух інших транспортних засобів, перешкоджає руху пішоходів, блокує проїзд двома і більше смугами руху.

Додамо, що з 2018 року органи місцевого самоврядування отримають право створювати служби інспекторів з паркування, встановлювати вартість паркування та впровадити автоматизовану систему контролю за оплатою. Буде встановлено 100% безготівкову оплату за паркування. Також спрощений механізм притягнення до адміністративної відповідальності – копія постанови або повідомлення про порушення залишається на лобовому склі транспортного засобу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button