Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Німеччина пропонує зробити громадський транспорт безкоштовним, щоб зменшити забруднення повітря.

DPA

«Ми розглядаємо варіант зробити громадський транспорт безкоштовним, аби скоротити кількість поїздок на приватних автівках», – заявила міністр охорони навколишнього середовища Барбара Хендрікс, як повідомляє ресурс The Local.

Пропозиція почне тестуватися в цьому році у п’яти містах західної Німеччини, включно з колишньою столицею ФРН Бонном, промисловими містами Ессеном та Мангеймом.

Окрім цього, німецькі урядовці запропонували обмежити викиди автопарків й підтримати схем спільного використання автомобілів.

Громадський транспорт дуже популярний у Німеччині і кількість поїздок на ньому зростає протягом останніх 20 років. 2017 року вона становила 10,3 мільярда на рік. У порівнянні з іншими великими європейськими країнами, квитки значно дешевші: квиток на разовий проїзд в Берліні коштує € 2,90, в той час як у лондонському метро – 4,90 фунтів (€ 5,50 або $ 6,80).

Додамо, що Німеччина повинна дотримуватись обмежень ЄС щодо викидів двоокису азоту та дрібних частинок у повітря. На даний момент забруднене повітря в Німеччині поширюється в понад 130 міст Європи. В тому числі через це витрати на охорону здоров’я в 2018 році збільшились до 20 млрд євро.

Нагадаємо, у грудні в Берліні запропонували закон, що повністю реформує наявну велоінфраструктуру.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button