Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Активісти проекту #teplohelp купили рятувальні ковдри і придумали, як надати доступ до них тим, хто дійсно цього потребує.

Ентузіасти перетворили їх на своєрідні плакати, які можна вішати фактично будь-де. Ідея втілена у життя працівниками агентства BBDO Ukraine за пiдтримки Червоного хреста. Про це пише Платформа.

Термічну (або майларову, або рятувальну, або навіть «космічну») ковдру розробили для NASA у 1964 році. Вона виготовляється з тонкої пластикової плівки з металевим напиленням. Цей матеріал здатний відбивати до 97% тепла, яке випромінює людина, що в нього загорнута, тобто ковдра майже не пропускає нагріте повітря назовні. Якщо закутатися такою ковдрою, то вона буде перешкоджати холоду в морозну погоду. Крім того, вона є водонепроникною, що в сумі може відіграти ключову роль у врятуванні життя людини. А декілька подібних речей можуть легко створити тепле і сухе укриття.

Один з авторів проекту, Антон Кудінов, розповідає про досвід поширення плакатів-ковдр: «Поки ми розвішували термоплакати в переході на Майдані Незалежності, то до нас весь час підходили люди, в тому числі бездомні, які питалися що це, та навіщо. А на Контрактовій площі ми пояснили одному безпритульному, що це і він сказав: “Я в цьому, як прибулець з кіно”, а після невеличкої розмови та використання термоплаката попросив ще один для свого товариша».

Приєднатися до акції і допомогти проекту можуть усі охочі, для цього потрібно позначити на мапі місця, де ви бачили бездомних, які потребують термо-ковдри.

Проектом вже зацікавилась молодіжна організація, «Молодь за мир», яка опікується бездомними в Україні. «#teplohelp, ми щотижня спілкуємося з 200-300 бездомними і будемо раді поширювати ваші ковдри», – пишуть вони на Facebook.

Нагадаємо, раніше «Хмарочос» писав про те, як Київ має вирішувати проблеми бездомних та до чого тут архітектура?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button