Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23496 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

11 квітня відбулось засідання комісії Київради з питаннь екологічної політики, де обговорювали пропозицію щодо встановлення мораторію на обрізку дерев до ухвалення нового документу, який би регулював цей вид діяльності.

Фото: svyat.kievcity.gov.ua 

Мораторій міг бути встановлений на термін до двох років, з умовою припинення одразу після ухвалення чітких інструкцій, щодо правильного та безпечного обрізання дерев у місті. Також заборона не мала розповсюджуватись на дерева, які знаходяться у аварійному стані.

Ініціатива встановлення мораторію була спричинана скаргами громадських активістів на роботу комунальників, які шляхом обрізання знищують здорові дерева. Комісія Київради не підтримала цей проект рішення, а натомість створила робочу групу з питання обрізки дерев, яка має дослідити це явище та розробити інструкції.

Нагадаємо, протягом останніх двох років працівники комунального об’єднання «Київзеленбуд» обрізали в столиці близько 170 тисяч дерев. Теоретично така процедура мала б призвести до омолодження дерев, пишуть у прес-службі фракції «Самопоміч» у Київраді. Проте в багатьох випадках обрізка призводить до вирубки дерева в подальшому, адже зазвичай проходить із значними порушеннями, вважають автори проекту рішення про мораторій.

Наприклад, «омолодження» проводять в сезони, коли робити це категорично не можна. Або ж зрізають не тільки сухі, а всі гілки, залишаючи сам лише стовбур. В результаті дерево гине або одразу, або всихає впродовж року-двох. А ще кронування коштує столиці чималих грошей, витрачання яких проконтролювати неможливо.

Торік «Хмарочос» пояснював навіщо в Києві роблять масове кронування дерев.

Цього року КО «Зеленбуд»  планує обрізати ще 35 тисяч дерев.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button