Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

11 квітня на засіданні комітету Київради з питань екологічної політики було узгоджено проект рішення, щодо обмеження використання пакетів у магазинах міста.

фото:e-dem.in.ua

На засіданні комітету депутати узгодили проект рішення щодо заборони використання в Києві політеленових пакетів. Згідно з документом Київрада буде рекомендувати суб’єктам господарської сфери торгівлі та послуг пропонувати покупцям альтернативну політеленовим пакетам. Це можуть бути паперові пакети або багаторазові сумки.

В проекті рішення відмічають, що в багатьох країнах прийняті чи розробляються законодавчі акти, які забороняють використовувати поліетилен. Натомість покупцям пропонують паперові пакети. Наприклад, у Франції на законодавчому рівні виріши повністю відмовитись від пластику. 

Проте нормативно-правовими актами України не передбачена подібна заборона і покарання за порушення таких правил. На засіданні комітету запропонували спочатку вирішити питання заборони використання та продажу політеленових пакетів централізовано на державному рівні.  Якщо рішення Київради підтримають депутати на пленарному засіданні, то дане рішення буде носити лише рекомендаційний характер.

Нагадаємо, що в Ужгороді відкрили магазин, де не використовують пластик.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button