Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Музиканта нагородили за «автентичний сленг та динамічний ритм» в альбомі «DAMN».

Кендрік Ламар. Фото: Прес-служба Пулітцерівської премії

Американський репер Кендрік Ламар став лауреатом Пулітцерівської премії у номінації «Музика». 30-річного музиканта нагородили премією за альбом «DAMN», що вийшов у квітні 2017 року.

Журі премії відзначило «автентичний сленг та динамічний ритм» та вміння зобразити «емоційні замальовки афро-американского життя».

Альбом «DAMN» містить чимало посилань на релігійні теми, зокрема юдаїзм. Концепцію альбому по треках докладно описано у Вікіпедії.

Пулітцерівська премія вручається щороку в 21 категорії – переважно за досягнення в галузі журналістики, але є також музична номінація, якою раніше нагороджувались переважно академічні композитори або джазові музиканти. Премією нагороджується «велика музична форма».

Цього року Пулітцерівську премію у категорії «Міжнародна журналістика» отримали журналісти Reuters за статті про політику президента Філіппін Родріго Дутерте у сфері боротьби з наркоторгівлею. Reuters також нагородили за фото народу рохінджа, представники якого втікають із М’янми.

Фотограф Reuters зняв рохінджа, що втікають із М’янми. Фото надане прес-службою Пулітцерівської премії

В категорії «Національні новини» нагороду отримали журналісти The New York Times і The Washington Post за публікації про російське втручання в американські вибори 2016 року та стосунок Кремля до передвиборчого штабу Дональда Трампа.

Фотограф Райан Келлі з газети The Daily Progress переміг у категорії «Оперативна фотографія» за репортаж про сутички в місті Шарлотсвілл, штат Вірджинія – він зафіксував на камеру момент зіткнення автомобіля з протестувальниками.

Сутички в місті Шарлотсвілл. Фото надане прес-службою Пулітцерівської премії

Художник Майкл Слоан отримав Пулітцера за комікс для The New York Times про життя мусульманських біженців.

Фото надане прес-службою Пулітцерівської премії

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button