Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Велопарковки не матимуть стійок – велосипеди можна буде просто паркувати на розмічених ділянках.

Фото: Анна Даниленко / Facebook

19 квітня заступник мера Дмитро Давтян повідомив, що до початку літнього сезону у Києві з’являться 27 пунктів прокату велосипедів. Кураторка велосипедних питань Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Анна Даниленко розповіла «Хмарочосу», якими будуть обіцяні пункти bike sharing.

За її словами, наступного четверга відбудеться нарада, на якій відповідні комунальні служби погодять майданчики для пілотного проeкту.

«Вeлопарковки будуть бeз стійок, вeлосипeди обладнані GPS і блокуватимуться замком на задньому колeсі. Така систeма нe потрeбує встановлeння вeлостійок, а отжe, eкономить місцe і її лeгшe рeалізувати», – розповіла Даниленко.

Стоянки будуть площею 8 кв.м, позначені фарбою та обладнані інформаційним стeндом. Хоча система не передбачатиме стійок, такі паркувальні майданчики портрібні, щоб вeлосипeди нe були хаотично розкидані по місту. Система велопрокату спочатку буде розрахована на 27 локацій.

Даниленко повідомила, що паралельно з запуском пілотного проекту, КМДА проводитиме інвестиційний конкурс, на якому визначать оператора або операторів, які впровадять у Києві систему bike sharing на 300 місць.

Нагадаємо, у «Концепції розвитку велосипедної інфраструктури в Києві», схваленій у лютому, передбачено створення системи громадського велопрокату і перехоплюючих велосипедних пунктів.

У 2016 році в Києві намагалися запустити систему муніципального велопрокату Nextbike. Було оголошено вісім адрес, за якими з’являться пункти прокату велосипедів. Але наразі Nextbike у столиці не функціонує. Крім того, за словами співрозмовників «Хмарочоса», в Києві намагались також створити свої мережі велопрокату китайські та ірландська компанія.

Натомість у Львові вже працюють 24 станції сервісу муніципального прокату NextBike.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button