Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Департамент транспортної інфраструктури збільшив оцінку вартості велодоріжок у кілька разів.

Фото: Unsplash

Велодоріжки, які будуватиме «Київавтодор» у 2018-2022 роках, обійдуться щонайменше в шість мільйонів гривень за кілометр. Про це блогер Сергій Пасюта і Команда наших волонтерів дізналися з бюджетного запиту, який Департамент транспортної інфраструктури КМДА представив транспортній комісії Київради.

Веломаршрут «Виноградар-Центр» завдовжки 16,7 км оцінили у 103,7 млн грн. Тобто один кілометр коштуватиме 6,21 млн грн. Пасюта зазначає, що ще в лютому Департамент називав суму в 41,7 млн грн.

Веломаршрут «Оболонь-Поділ-Центр» завдовжки 13,1 км обійдеться у 81,9 млн грн. У лютому називалася сума 33 млн грн, тобто вартість зросла більш як удвічі.

Веломаршрут «Солом’янка-Центр» завдовжки 7,8 км оцінено у 49,5 млн грн (у лютому називали суму 19 млн грн).

Велосипедну доріжку по Набережному шосе від Поштової площі до мосту Патона планується збудувати за 30 мільйонів гривень. Її довжина складе 5 км.

На 2018 рік заплановано проектні роботи, а будівництво веломаршутів почнеться з серпня-жовтня 2019 року і, за планом, завершиться у грудні 2022-го.

На добудову веломаршруту «Троєщина — Європейська площа», збудованого у 2015 році, планують витратити 50 млн грн – усі кошти, закладені у міському бюджеті-2018 на велоінфраструктуру.

За всі попередні роки на троєщинську велодоріжку витратили 20 млн грн із 44 млн грн, зазначених у кошторисі. Прокуратура Києва має «обгрунтовані підозри», що внесені до актів приймання-передачі роботи на суму 5 млн грн фактично не були виконані.

У грудні 2017 року Київрада заклала у бюджет міста 50 млн грн на розвиток велосипедної інфраструктури.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button