Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Меморіал складається з сотень сталевих колон із іменами жертв судів Лінча.

Фото: Equal Justice Initiative

Меморіальний комплекс, присвячений расовому насиллю та дискримінації афроамериканців, відкриється 26 квітня в Монтгомері, штат Алабама, США, повідомляється на сайті неприбуткової організації Equal Justice Initiative (EJI), яка заснувала проект.

Фото: Equal Justice Initiative

Проект Національного меморіалу миру та справедливості розробила студія Mass Design Group із Бостона. EJI стверджує, що це перший такий меморіал у США.

Фото: Equal Justice Initiative

Комплекс складається з меморіалу, музею та 2,4 гектарів, засіяних травою. До стелі меморіалу підвішено понад 800 колон із кортенівської сталі. Кожна з них репрезентує американський округ, де відбувалося лінчування. На колоннах вказано назви округів та імена жертв.

Фото: Equal Justice Initiative

Від меморіалу до музею іти пішли 15 хвилин. Його розташовано у двоповерховому приміщенні, де раніше утримували чорношкірих рабів. Експонати музею – результат дослідження рабства, лінчування, сегрегації, законів Джима Кроу тощо, проведеного EJI й підсумованого у доповіді 2015 року.

Експозиція включає відеохроніку, свідчення від першої особи, художні візуалізації, скульптури тощо. Тут також є реконструкції, які допомагають відвідувачам побачити та відчути як це – бути закутим у кайдани рабом в очікуванні аукціону.

Фото: Equal Justice Initiative

У дизайні музею використано тексти Нобелівської лауреатки Тоні Моррісон, Мартіна Лютера Кінга та правозахисниці та суфражистки Іди Б. Веллс.

Фото: Equal Justice Initiative

В середині ХІХ століття місто Монгомері було центром торгівлі людьми в Алабамі – одному з двох найбільш рабовласницьких штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button