Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В ЄС впроваджують додаткову перевірку для громадян країн із безвізом.

European Union in Ukraine / Facebook

Посли Євросоюзу ухвалили рішення, згідно з яким громадяни третіх держав, яким надано безвізовий режим, мають оформити спеціальний дозвіл на в’їзд у Шенгенську зону – ETIAS. Документ коштуватиме 7 євро, повідомляє прес-служба Європейської Ради.

Тож українцям перед поїздкою до Європи слід буде заповнити через інтернет заяву-анкету й сплатити 7 євро. Анкету перевірять за базами даних ЄС та Інтерполу і, якщо зауважень не буде, нададуть дозвіл на в’їзд.

В повідомленні Євроради обіцяють, що якщо в анкеті не буде виявлено даних, які вимагатимуть подальшого розслідування, дозвіл або відмова надаватимуться «автоматично і швидко» – протягом 96 годин, тобто чотирьох днів. Нововведення пояснюють бажанням підвищити внутрішню безпеку, запобігти нелегальній імміграції та зменшити затримки на кордонах.

При цьому наявність дозволу не буде стовідсотковою гарантією на в’їзд в Європу. Остаточне рішення ухвалює прикордонник. Дозвіл на в’їзд діятиме три роки, або менше – якщо термін дії закордонного паспорта спливе швидше. Нові правила стануть чинними, якщо їх підтримає Європарламент та Рада ЄС.

Європейська система інформації та авторизації подорожей (ETIAS), як очікується, запрацює не раніше 2020 року. Система буде обов’язковою для громадян усіх безвізових країн влючно з США, Канадою, Австралією та Україною.

Система вимагатиме вказати такі дані, як особиста інформація (ім’я, дата і місце народження, стать, громадянство, контакти, адреса), інформація про проїзний документ та країну першого в’їзду в Шенгенську зону.

Нагадаємо, безвізовий режим між Євросоюзом та Україною почав діяти з 11 червня 2017 року.

Про те, де, як і за скільки зробити біометричний паспорт у Києві, читайте у нашому матеріалі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button